Leerlijnen voor het basisonderwijs

Leerlijnen

Veel scholen denken na over het werken vanuit leerlijnen. Daar zijn verschillende redenen voor te noemen, bijvoorbeeld om losser van de methode te komen of om het onderwijsaanbod meer af te stemmen op hun leerlingen. NieuwLeren heeft een boek met leerlijnen uitgegeven dat nu te koop is in onze webshop. De leerdoelen zijn geheel in leerlingtaal geschreven en op een overzichtelijke manier opgenomen in ons boek.

Waarom leerlijnen?

Het doel van onze leerlijnen is om overzicht en structuur te bieden aan het werken vanuit leerlijnen. Voor het ontwikkelen van deze leerlijnen hebben we gekeken naar de kerndoelen en naar wat gebruikelijk is in het Nederlandse onderwijs. De leerlijnen in ons boek zijn niet bedoeld als afvinklijsten, maar om leerkrachten en leerlingen overzicht te bieden over de leerstof van elke groep. We krijgen veel enthousiaste reacties van leerkrachten op het boek, veel gehoord is de opmerking dat het echt veel overzicht biedt.

Aanschaffen

Het boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’ is te koop in onze webshop.┬áIn het boek vind je leerlijnen voor rekenen, taal, spelling, engels, natuur en techniek, geschiedenis, aardrijkskunde, verkeer en burgerschap.

Wat is de volgende stap?

Op dit moment zijn we aan het nadenken over een leerlingversie van het doelenboek, per groep. We zijn in gesprek met leerkrachten over hun wensen. De leerlingboeken zijn bedoeld voor leerlingen om hun doelen in te zien, te reflecteren en eigen doelen toe te voegen, het wordt een soort doelen-portfolioboek. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkelingen stuur dan een mail naar info@nieuwleren.nl

2020-01-09T17:17:03+01:00