Blog: doelenkaarten printen per leerling

Blog: doelenkaarten printen per leerling

De doelen uit ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’ zijn geformuleerd in leerlingtaal. Ze zijn dus heel handig om zo met je leerlingen te delen, maar hoe doe je dat op een goede manier?

We hebben doelenboekjes voor leerlingen gemaakt, per groep. Dit zijn mooie boeken, maar in de praktijk wil toch iedere leerkracht net een andere variant: alleen de doelen van rekenen en taal, of ook doelen uit een andere groep etc. Dat is heel begrijpelijk, maar tegelijk lastig om dan in boekvorm uit te geven.

Als alternatief hebben we nu een leerdoelenkaarten ontwikkeld. Dit is een module binnen Klasseplan, waarmee je per leerling een doelenkaart kunt printen. De doelen komen uit ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’. Je kunt zelf kiezen voor welke periode je een doelenkaart maakt en welke vakken je erop zet. Het is mogelijk om doelen uit de verschillende groepen te kiezen, zit een leerling in groep 5 dan kun je bijvoorbeeld ook de doelen uit groep 6 op de doelenkaart zetten.

De vormgeving van de doelenkaarten is geïnspireerd op de doelenboekjes die we eerder maakten.

De doelenkaarten zijn dus een onderdeel in het programma Klasseplan. Je kunt in Klasseplan ook een papieren of digitale weektaak maken voor je leerlingen. Je kunt de doelen uit het doelenboek dan ook toevoegen aan de weekplanning van de leerlingen. De leerlingen kunnen dan op de digitale weektaak reflecteren op hun doelen, meer over de digitale weektaak kun je hier vinden.

Wil je de doelenkaarten uitproberen maak dan een demo account aan op Klasseplan

We hebben een filmpje gemaakt over hoe het printen van de doelenkaarten werkt, dit filmpje kun je hier bekijken.

2023-02-01T13:42:23+01:00