Over ons2023-12-08T12:30:33+01:00

Over ons

NieuwLeren is een innovatieve adviesorganisatie voor het onderwijs. NieuwLeren is opgericht door Maarten van der Steeg. Vanuit de onderwijspraktijk ontwikkelde hij diverse innovatieve producten, zoals Klasseplan.nl, Schoolrijk.nl en Schoolplan.nu, waar leerkrachten dagelijks met plezier meewerken. NieuwLeren is opgericht om scholen te ondersteunen bij het nadenken over hun ambities en bij het waarmaken daarvan. Het kenmerk van onze dienstverlening is dat we ambitieus zijn en oog hebben voor de praktische uitvoering van de plannen.

PIJLER 1:
heldere leerlijnen

Werken vanuit leerlijnen heeft verschillende voordelen. Als leerkracht krijg je meer overzicht over de leerstof en kun je zelf kiezen of je de methode los laat of deze als leidraad gebruikt, vanuit de leerlijnen. Voor de leerlingen is het voordeel dat ze weten wat hun leerdoelen zijn, wat de eerste stap is naar het geven van meer autonomie aan de leerlingen. NieuwLeren heeft zelf heldere leerlijnen ontwikkeld in leerling-taal die kunnen dienen als basis bij het werken vanuit leerlijnen.

PIJLER 2:
de leerling aan zet

De leerkracht is vaak de spin in het web bij alles wat geleerd wordt in de klas. Dat is mooi en tegelijk soms een belemmering om tot nog meer differentiatie te komen, je kunt immers niet nog meer tegelijk overzien en inplannen. De sleutel ligt hier bij de leerling. Als je in staat bent je organisatie zo in te richten dat de leerling zelf eigenaarschap heeft over zijn leerproces ontstaat er veel motivatie bij leerlingen.

PIJLER 3:
slimme onderwijstools

Snel internet, goede wifi en goede computers geven een wereld aan mogelijkheden om je onderwijs anders in te richten. Het is belangijk om vanuit een gedeelde visie te zoeken naar de beste manier om deze mogelijkheden te benutten. NieuwLeren heeft in samenwerking met leerkrachten slimme onderwijstools ontwikkeld voor het basisonderwijs, waarbij wij ook kunnen ondersteunen bij een goede invoering hiervan.

Trainingen

Maarten van der Steeg

Sander Gordijn

Sander Dorst

Bert Willering

Marjolein van der Klooster

Corrinne Dekker

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Mail naar info@nieuwleren.nl of bel met 06-13027919